Eletta Daemen Meubelmaker

OVER MIJ


Ik ben Eletta Daemen, 32 jaar en sinds een paar jaar ben ik meubelmaker. In eerste instantie hield ik erg van studeren. Na het voltooien van twee Bachelors aan de Universiteit van Amsterdam heb ik ervoor gekozen om een tweejarige onderzoeksmaster te doen aan de Universiteit Utrecht. Tijdens de master (General Linguistics) werd de materie steeds abstracter en theoretischer; ik miste de verbinding met de realiteit en het tastbare.

Voordat ik begon met studeren heb ik overwogen om iets creatiefs te gaan doen, iets met hout; meubelmaker worden. Omdat ik het destijds belangrijk vond om eerst een ‘goede’ opleiding te doen, heb ik het creatieve steeds uitgesteld. Gelukkig ben ik uiteindelijk toch begonnen aan de deeltijdopleiding tot Allround Meubelmaker aan het Hout en Meubileringscollege te Rotterdam. Daarna ben ik vrij snel als meubelmaker in loondienst aan de slag gegaan.

Sinds november 2020 maak ik mijn eigen meubels, zowel in opdracht als naar eigen inzicht. Ik vind het belangrijk om me op creatieve manier te blijven ontwikkelen en steeds nieuwe technieken en materialen te leren kennen.